- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Przepis z bloga Turcja od kuchni.
1 puszka białej fasoli
1 duży pomidor
1 zielona papryka
1 czerwona cebula
ok. 2 łyżek posiekanej natki pietruszki
1/2 łyżeczki sumaku (można ew. pominąć)
Sól i pieprz do smaku
Ewentualnie chili – dla zwolenników pikantnych smaków
Sok z 1/2 cytryny
Olej lub oliwa z oliwek
Fasolę odcedzamy z zalewy i przepłukujemy na sicie. Pomidor kroimy w kostkę, podobnie postępujemy z papryką. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wszystkie składniki mieszamy w salaterce z natką pietruszki, doprawiając oliwą, sokiem z cytryny, solą, pieprzem, sumakiem i ew. chili.

1 puszka białej fasoli
1 duży pomidor
1 zielona papryka
1 czerwona cebula
ok. 2 łyżek posiekanej natki pietruszki
1/2 łyżeczki sumaku (można ew. pominąć)
Sól i pieprz do smaku
Ewentualnie chili – dla zwolenników pikantnych smaków
Sok z 1/2 cytryny
Olej lub oliwa z oliwek
Fasolę odcedzamy z zalewy i przepłukujemy na sicie. Pomidor kroimy w kostkę, podobnie postępujemy z papryką. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wszystkie składniki mieszamy w salaterce z natką pietruszki, doprawiając oliwą, sokiem z cytryny, solą, pieprzem, sumakiem i ew. chili.