Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Torcik z mielonego mięsa*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="rybkaro" data-source="post: 448816" data-attributes="member: 2655"><p>Potrawę tą robiłam już kilka razy ,przepis zaczerpnięty z kobiecego pisma (Świat Kobiety) </p><p></p><p>Farsz: </p><p></p><p>1 cebula</p><p>15 dag goudy</p><p>1/2 pęczka natki pietruszki</p><p>1 jajko</p><p>60 dag mięsa mielonego mieszanego </p><p>2 łyżki koncentratu pomidorowego</p><p>sól, pieprz cayenne</p><p></p><p>Ciasto:</p><p>15 dag białego twarogu</p><p>7 łyżek mleka </p><p>6 łyżek oleju</p><p>2 szklanki mąki</p><p>mały proszek do pieczenia 15 g</p><p></p><p>Cebule i zieleninę posiekać, goudę pokroić w kostkę. Jajko rozbić,oddzielić żółtko. Białko dodać do mięsa,</p><p>zagnieść z cebulą i zieleniną, koncentratem pomidorowym. Doprawić pieprzem i solą, dodać ser, wymieszać</p><p></p><p>Twaróg utrzeć z 6 łyżkami mleka, olejem i szczyptą soli. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, zagnieść</p><p>ciasto. Gdy za suche, dodać trochę śmietany, rozwałkować w prostokąt 50 na 25 cm, posmarować masą mięsną.</p><p>[ATTACH=full]6000[/ATTACH]</p><p>Ciasto zwinąć w roladę od dłuższej strony, pokroić na 10 plastrów o grubość około 5 cm, [ATTACH=full]6001[/ATTACH]</p><p>Przygotowane ślimaczki poukładać w na nasmarowanej tłuszczem tortownicy 26 cm, lekko spłaszczyć dłonią</p><p>i posmarować żółtkiem rozrobionym z 1 łyżką mleka</p><p> [ATTACH=full]6003[/ATTACH]</p><p>Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni i piec przez 35 do 45 minut</p><p>[ATTACH=full]6004[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]6005[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="rybkaro, post: 448816, member: 2655"] Potrawę tą robiłam już kilka razy ,przepis zaczerpnięty z kobiecego pisma (Świat Kobiety) Farsz: 1 cebula 15 dag goudy 1/2 pęczka natki pietruszki 1 jajko 60 dag mięsa mielonego mieszanego 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz cayenne Ciasto: 15 dag białego twarogu 7 łyżek mleka 6 łyżek oleju 2 szklanki mąki mały proszek do pieczenia 15 g Cebule i zieleninę posiekać, goudę pokroić w kostkę. Jajko rozbić,oddzielić żółtko. Białko dodać do mięsa, zagnieść z cebulą i zieleniną, koncentratem pomidorowym. Doprawić pieprzem i solą, dodać ser, wymieszać Twaróg utrzeć z 6 łyżkami mleka, olejem i szczyptą soli. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto. Gdy za suche, dodać trochę śmietany, rozwałkować w prostokąt 50 na 25 cm, posmarować masą mięsną. [ATTACH=full]6000[/ATTACH] Ciasto zwinąć w roladę od dłuższej strony, pokroić na 10 plastrów o grubość około 5 cm, [ATTACH=full]6001[/ATTACH] Przygotowane ślimaczki poukładać w na nasmarowanej tłuszczem tortownicy 26 cm, lekko spłaszczyć dłonią i posmarować żółtkiem rozrobionym z 1 łyżką mleka [ATTACH=full]6003[/ATTACH] Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni i piec przez 35 do 45 minut [ATTACH=full]6004[/ATTACH] [ATTACH=full]6005[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Torcik z mielonego mięsa*
Top
Bottom