Soczysta piers z kurczaka wg Sd_silver MM

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
mam nadzieje ze sie Silver nie obrazi
icon_mrgreen.gif


Soczysta pierś z kurczaka po włosku
4 porcje

1 podwójna pierś z kurczaka (około 50 dag)
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2-1 łyżeczka suszonej bazyli
1 płaska łyżeczka soli
3-4 suszone pomidory (niekoniecznie)

Pomidory drobno posiekać. Pierś rozciąć na 2 pojedyńcze. Natrzeć solą, bazylią, pomidorami i oliwą. Odstawić na noc do lodówki, a najlepiej na 24 godziny. Gotować 40 min na parze pod przykryciem, lub piec w folii aluminiowej. Mięso jest bardzo soczyste i kruche. Bardzo dobre na ciepło i na zimno. Świetnie nadaje sie np. na lunch w pracy.

pzdr
yenn
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
wczoraj mialam na obiad... pieklam w folii w piekarniku ok. 40 min, na ostatnie 7 minut rozchylilam folie i wlaczylam termoobieg z grillem... pyszne to jest, polecam i tym ktorzy sie nie dietuja tez :mrgreen:

pzdr
yenn