Smażony kalafior
1 kalafior
pęczek koperku
1 czerwona papryka
1/2 kg cebuli najlepiej dymki
sok pomidorowy 1/3 szklanki
1/2 szklanki oliwy z oliwek
ocet winny
sól
pieprz
Kalafiora dzielimy na części i podsmażamy na oliwie z każdej strony.
Cebulę i koper drobniutko siekamy - dodajemy do smażącego się kalafiora.
Dolewamy sok pomidorowy.
Doprawiamy do smaku i gotujemy, aż kalafior będzie miękki a sos stanie się gęsty.
Na koniec dodajemy ociupinkę octu winnego.
Podajemy na gorąco.
Pyszne
1 kalafior
pęczek koperku
1 czerwona papryka
1/2 kg cebuli najlepiej dymki
sok pomidorowy 1/3 szklanki
1/2 szklanki oliwy z oliwek
ocet winny
sól
pieprz
Kalafiora dzielimy na części i podsmażamy na oliwie z każdej strony.
Cebulę i koper drobniutko siekamy - dodajemy do smażącego się kalafiora.
Dolewamy sok pomidorowy.
Doprawiamy do smaku i gotujemy, aż kalafior będzie miękki a sos stanie się gęsty.
Na koniec dodajemy ociupinkę octu winnego.
Podajemy na gorąco.
Pyszne
Ostatnią edycję dokonał moderator: