- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Śledź z koperkiem to smaczny sposób, by klasycznego śledzia z cebulą w oleju podać trochę inaczej. Tak podane śledzie zyskują nowy smak i atrakcyjny wygląd.
500 g śledzi typu matjas ( 2 opakowania)
2 duże cebule
6 łyżek oleju
nieduży pęczek koperku
1/2 łyżeczki mielonej kolendry
czarny pieprz do smaku
Śledzie moczyć przez pół godziny w zimnej wodzie. Wyjąć i pokroić w kawałki.
Cebulę pokroić w kostkę lub grube pióra.
Śledzie wymieszać z cebulą, olejem i posiekanym koperkiem (ilość wg uznania). Doprawić do smaku czarnym, świeżo zmielonym pieprzem oraz kolendrą.
Odstawić na co najmniej 30 minut, by smaki się wymieszały.

500 g śledzi typu matjas ( 2 opakowania)
2 duże cebule
6 łyżek oleju
nieduży pęczek koperku
1/2 łyżeczki mielonej kolendry
czarny pieprz do smaku
Śledzie moczyć przez pół godziny w zimnej wodzie. Wyjąć i pokroić w kawałki.
Cebulę pokroić w kostkę lub grube pióra.
Śledzie wymieszać z cebulą, olejem i posiekanym koperkiem (ilość wg uznania). Doprawić do smaku czarnym, świeżo zmielonym pieprzem oraz kolendrą.
Odstawić na co najmniej 30 minut, by smaki się wymieszały.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: