- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Schab pieczony z ziołami w niskiej temperaturze
1 kg schabu w kawałku bez kości
2 łyżki ziół prowansalskich
3-4 ząbki czosnku
20 ml oleju rzepakowego
biały pieprz
1. Zioła mieszamy z drobno pokrojonym czosnkiem i pieprzem i dokładnie wcieramy w mięso.
2. Na gorącym oleju obsmażamy mięso. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Nastawiamy piekarnik na 80 stopni i pieczemy ok 3 godzin.
Ps 1. Tak jak zapowiedział Okrasa , mięso jest rewelacyjnie wilgotne i miękkie, trzeba jednak przełamać pewne opory przy jedzeniu, kiedy ziemniaki i sosy są gorące a kawałek mięsa zimny.
Ps 2. Po zupełnym wystygnięciu, pokrojone mięso w cieniutkie plasterki jest wspaniałym dodatkiem do chleba jako wędlina.

1 kg schabu w kawałku bez kości
2 łyżki ziół prowansalskich
3-4 ząbki czosnku
20 ml oleju rzepakowego
biały pieprz
1. Zioła mieszamy z drobno pokrojonym czosnkiem i pieprzem i dokładnie wcieramy w mięso.
2. Na gorącym oleju obsmażamy mięso. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Nastawiamy piekarnik na 80 stopni i pieczemy ok 3 godzin.
Ps 1. Tak jak zapowiedział Okrasa , mięso jest rewelacyjnie wilgotne i miękkie, trzeba jednak przełamać pewne opory przy jedzeniu, kiedy ziemniaki i sosy są gorące a kawałek mięsa zimny.
Ps 2. Po zupełnym wystygnięciu, pokrojone mięso w cieniutkie plasterki jest wspaniałym dodatkiem do chleba jako wędlina.