Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatki z paluszkami krabowymi (surimi) - duuuuży zbiór !!
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 917371" data-attributes="member: 10341"><p>Sałatka ta jest daniem mało wyszukanym, ale nadzwyczaj smacznym. Zaskakujące połączenie ciepłego makaronu z zimnym sosem daje doskonały efekt.</p><p></p><p>[ATTACH=full]47403[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki</strong> dla 2 osób</p><p>pół paczki (25 dkg) makaronu świderki lub penne</p><p>ząbek czosnku przepuszczamy przez praskę</p><p>opakowanie paluszków surimi</p><p>olej do smażenia</p><p></p><p><strong>Sos</strong></p><p><strong></strong>szklanka śmietany 18 % (ewentualnie dobrego jogurtu)</p><p>sok (bez pestek) wyciśnięty z grubego plastra cytryny</p><p>łyżka majonezu</p><p>sól, pieprz, cukier do smaku</p><p>2 średnie ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę</p><p>pół szklanki posiekanego koperku</p><p></p><p>Makaron ugotować al dente. Można to zrobić wcześniej. Paluszki rozmrażamy i kroimy na trzy części (przy okazji podjadłam trochę).</p><p> Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą, mieszamy dokładnie i wstawiamy do lodówki co najmniej na godzinę. </p><p>Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, dodajemy czosnek i po chwili makaron. Jak się wymiesza z olejem i czosnkiem, dodajemy paluszki i dalej podgrzewamy, pilnując, żeby się nie przyrumieniło, tylko zagrzało.</p><p>Ciepły makaron z paluszkami polewamy zimnym sosem. Smakuje wybornie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 917371, member: 10341"] Sałatka ta jest daniem mało wyszukanym, ale nadzwyczaj smacznym. Zaskakujące połączenie ciepłego makaronu z zimnym sosem daje doskonały efekt. [ATTACH=full]47403[/ATTACH] [B]Składniki[/B] dla 2 osób pół paczki (25 dkg) makaronu świderki lub penne ząbek czosnku przepuszczamy przez praskę opakowanie paluszków surimi olej do smażenia [B]Sos [/B]szklanka śmietany 18 % (ewentualnie dobrego jogurtu) sok (bez pestek) wyciśnięty z grubego plastra cytryny łyżka majonezu sól, pieprz, cukier do smaku 2 średnie ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę pół szklanki posiekanego koperku Makaron ugotować al dente. Można to zrobić wcześniej. Paluszki rozmrażamy i kroimy na trzy części (przy okazji podjadłam trochę). Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą, mieszamy dokładnie i wstawiamy do lodówki co najmniej na godzinę. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, dodajemy czosnek i po chwili makaron. Jak się wymiesza z olejem i czosnkiem, dodajemy paluszki i dalej podgrzewamy, pilnując, żeby się nie przyrumieniło, tylko zagrzało. Ciepły makaron z paluszkami polewamy zimnym sosem. Smakuje wybornie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sałatki z paluszkami krabowymi (surimi) - duuuuży zbiór !!
Top
Bottom