- Lip 29, 2011
- 2,130
- 1
- 0
Jest to jedna z moich ulubionych sałatek.Lekka i pyszna
.Polecam Wszystkim.
1 op paluszków krabowych (250g)
100g makaronu ryżowego(cienka nitka)
2 średnie ogórki szklarniowe lub 5-6 gruntowych pokrojonych w niedużą kostkę.
1/2 puszki kukurydzy
1/2 pęczka posiekanego koperku
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
sól,pieprz do smaku
1-2 łyżeczki soku z cytryny
Makaron ryżowy zalać wrzątkiem na 5 min.Gdy będzie miękki odcedzić na sicie i wystudzić.
Paluszki krabowe pokroić w pół cm plasterki,skropić sokiem z cytryny,dodać ogórki.
Do makaronu dodać paluszki z ogórkami,kukurydzę,koperek oraz majonez i jogurt.Dokładnie wymieszać ,doprawiając solą i pieprzem.Wstawić do lodówki na kilka godzin aby się"przegryzło". A później już tylko zajadać.
Smacznego!

1 op paluszków krabowych (250g)
100g makaronu ryżowego(cienka nitka)
2 średnie ogórki szklarniowe lub 5-6 gruntowych pokrojonych w niedużą kostkę.
1/2 puszki kukurydzy
1/2 pęczka posiekanego koperku
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
sól,pieprz do smaku
1-2 łyżeczki soku z cytryny
Makaron ryżowy zalać wrzątkiem na 5 min.Gdy będzie miękki odcedzić na sicie i wystudzić.
Paluszki krabowe pokroić w pół cm plasterki,skropić sokiem z cytryny,dodać ogórki.
Do makaronu dodać paluszki z ogórkami,kukurydzę,koperek oraz majonez i jogurt.Dokładnie wymieszać ,doprawiając solą i pieprzem.Wstawić do lodówki na kilka godzin aby się"przegryzło". A później już tylko zajadać.
Smacznego!
