- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
2 kg buraków
0,5 kg papryki
1 kg cebuli
0,5 kg cukinii
3/4 szkl. oliwy
1/2 szkl. octu 10%
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżka soli
Buraczki podgotować, zetrzeć na tarce jarzynowej, połączyć z pokrojoną w paseczki cebulą, papryką, startą cukinią. Zalać oliwą, octem, dodać przyprawy. Nałożyć do słoików. Pasteryzować 30 minut.
0,5 kg papryki
1 kg cebuli
0,5 kg cukinii
3/4 szkl. oliwy
1/2 szkl. octu 10%
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżka soli
Buraczki podgotować, zetrzeć na tarce jarzynowej, połączyć z pokrojoną w paseczki cebulą, papryką, startą cukinią. Zalać oliwą, octem, dodać przyprawy. Nałożyć do słoików. Pasteryzować 30 minut.