Sałatka ryżowa z tuńczykiem i sosem curry

Marcelina

Member
Wrz 16, 2004
1,714
0
0
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i sosem curry

2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko
5-6 plastrów ananasa
puszka tuńczyka w oleju
kilka łyżek posiekanych orzechów włoskich
jabłko
kawałek pora
sos

6 łyżek majonezu
2-3 łyżki jogurtu lub kefiru
sok cytrynowy,ananasowy
curry, sól
Do ryżu dodać odsączonego z nadmiaru oleju tuńczyka, pokrojone drobno jabłko, ananas, por i orzechy.
Przygotowac sos, doprawic do smaku i wszystko wymieszać, schłodzić.
Curry nie żałować, sos powinien miec jego wyrażny smak i kolor.
Sałatka wszystkim smakuje, szybko się robi.Polecam.

m
Marcelina
 

Marcelina

Member
Wrz 16, 2004
1,714
0
0
Robiłam zawsze z orzechami. Wpływają na smak sałatki, dodają smaku i aromatu. Jeżeli się obawiasz, że będą twarde - to nie będą.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy