Sałatka ryżowa z tuńczykiem i sosem curry
2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko
5-6 plastrów ananasa
puszka tuńczyka w oleju
kilka łyżek posiekanych orzechów włoskich
jabłko
kawałek pora
sos
6 łyżek majonezu
2-3 łyżki jogurtu lub kefiru
sok cytrynowy,ananasowy
curry, sól
Do ryżu dodać odsączonego z nadmiaru oleju tuńczyka, pokrojone drobno jabłko, ananas, por i orzechy.
Przygotowac sos, doprawic do smaku i wszystko wymieszać, schłodzić.
Curry nie żałować, sos powinien miec jego wyrażny smak i kolor.
Sałatka wszystkim smakuje, szybko się robi.Polecam.
m
Marcelina
2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko
5-6 plastrów ananasa
puszka tuńczyka w oleju
kilka łyżek posiekanych orzechów włoskich
jabłko
kawałek pora
sos
6 łyżek majonezu
2-3 łyżki jogurtu lub kefiru
sok cytrynowy,ananasowy
curry, sól
Do ryżu dodać odsączonego z nadmiaru oleju tuńczyka, pokrojone drobno jabłko, ananas, por i orzechy.
Przygotowac sos, doprawic do smaku i wszystko wymieszać, schłodzić.
Curry nie żałować, sos powinien miec jego wyrażny smak i kolor.
Sałatka wszystkim smakuje, szybko się robi.Polecam.
m
Marcelina