- Wrz 1, 2005
- 13,227
- 1
- 0
Bardzo łatwe, lubie je na ciepło i na zimno
20 dag masła
30 dag cukru (do rabarbaru, do innych owoców mniej)
1 cukier waniliowy
20 dag mąki
4 jaja
1 łyżeczka proszku ( nie bardzo czubata, bo będzie czuć proszek)
1 kg owoców ( rabarbar, truskawki, agrest, jabłka, gruszki, śliwki itp)
garść rodzynek lub innych bakali
Z podanych składników ucieramy (zaczynając masła z cukrem) ciasto. Wkrawamy kawałki ( tak 2x2 cm) wybranych owoców. mieszamy i pieczemy. W moim piekarniku to 30-40 minut w 180 st.C. Zawsze sprawdzam patyczkiem.
20 dag masła
30 dag cukru (do rabarbaru, do innych owoców mniej)
1 cukier waniliowy
20 dag mąki
4 jaja
1 łyżeczka proszku ( nie bardzo czubata, bo będzie czuć proszek)
1 kg owoców ( rabarbar, truskawki, agrest, jabłka, gruszki, śliwki itp)
garść rodzynek lub innych bakali
Z podanych składników ucieramy (zaczynając masła z cukrem) ciasto. Wkrawamy kawałki ( tak 2x2 cm) wybranych owoców. mieszamy i pieczemy. W moim piekarniku to 30-40 minut w 180 st.C. Zawsze sprawdzam patyczkiem.