- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Serek typu Philadelphia, Twój Smak...
śmietana kremówka albo zwykła gęsta
6-7 pomidorów (minimum)
bazylia świeża 3 gałązki
2 cebulki
1 ząbek czosnku
sól, pieprz, oliwa
Obrać pomidory, Wyrzucic pestki. Pokroić w kostkę
Cebule posiekac
Bazylie posiekać
Czosnek zmiażdżyć
Na oliwie obsmażyc czosnek i cebulę, dodać pomidory. Posolić, popieprzyc. Gotować 10 min. Schłodzić
Ser rozgnieśc
Śmietanę ubić , połączyc z serem, dodać posiekaną bazylię.
Zupę podawać z wycisnietymi "rózyczkami" z sera. Udekorowąc bazylią
śmietana kremówka albo zwykła gęsta
6-7 pomidorów (minimum)
bazylia świeża 3 gałązki
2 cebulki
1 ząbek czosnku
sól, pieprz, oliwa
Obrać pomidory, Wyrzucic pestki. Pokroić w kostkę
Cebule posiekac
Bazylie posiekać
Czosnek zmiażdżyć
Na oliwie obsmażyc czosnek i cebulę, dodać pomidory. Posolić, popieprzyc. Gotować 10 min. Schłodzić
Ser rozgnieśc
Śmietanę ubić , połączyc z serem, dodać posiekaną bazylię.
Zupę podawać z wycisnietymi "rózyczkami" z sera. Udekorowąc bazylią