Pasta z wędzonych szprotek

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Jeśli jeszcze nie mówiłam, że lubię pasty kanapkowe, to mówię to teraz
icon_smile.gif
. Otóż - lubię. Dzięki nim zarówno domowe śniadania jak i kolacje mogą być urozmaicone. Bardzo polecam tę pyszną pastę, na którą inspirację znalazłam na blogu Ireny i Andrzeja.

szprot.JPG

1 puszka wędzonych szprotek w oleju
2 jajka ugotowane na twardo
2 łyżeczki majonezu
szczypta słodkiej i szczypta ostrej papryki

Jajka ugotować na twardo. Przestudzić w zimnej wodzie i obrać.
Ze szprotek odlać olej. Utrzeć je na pastę z jajkami i papryką. ( Zrobiłam to w malakserze, ale można też zmiksować robotem kuchennym.)
Podawać ze świeżym pieczywem.
 

Załączniki

  • szprot.JPG
    szprot.JPG
    91.6 KB · Wyświetleń: 0

adrijah

Member
Maj 18, 2007
2,668
16
38
Ehh.. taka to może być dobra. Ja będąc na diecie próbowałam się do szprotek przekonać. Ale tych bez oleju. Nakombinowałam się z pastą, bo przecież majo też nie wolno i wyszła mi najobrzydliwsza pasta jaką kiedykolwiek jadłam i uznałam, że szprotek nie lubię
icon_razz.gif
może po Twojej paście zmienię zdanie? :]
 

arkadia

Member
Lut 24, 2008
138
0
0
szprotki wędzone bez oleju, zamiast majo jogurt grecki light ( bo wszystkie naturalne są dla mnie za kwaśne ) ja dorzucam szczypiorek i sporo świeżo mielonego pieprzu... mi smakuje ale ja szprotki uwielbiam
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy