- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Jeśli jeszcze nie mówiłam, że lubię pasty kanapkowe, to mówię to teraz
. Otóż - lubię. Dzięki nim zarówno domowe śniadania jak i kolacje mogą być urozmaicone. Bardzo polecam tę pyszną pastę, na którą inspirację znalazłam na blogu Ireny i Andrzeja.
1 puszka wędzonych szprotek w oleju
2 jajka ugotowane na twardo
2 łyżeczki majonezu
szczypta słodkiej i szczypta ostrej papryki
Jajka ugotować na twardo. Przestudzić w zimnej wodzie i obrać.
Ze szprotek odlać olej. Utrzeć je na pastę z jajkami i papryką. ( Zrobiłam to w malakserze, ale można też zmiksować robotem kuchennym.)
Podawać ze świeżym pieczywem.


1 puszka wędzonych szprotek w oleju
2 jajka ugotowane na twardo
2 łyżeczki majonezu
szczypta słodkiej i szczypta ostrej papryki
Jajka ugotować na twardo. Przestudzić w zimnej wodzie i obrać.
Ze szprotek odlać olej. Utrzeć je na pastę z jajkami i papryką. ( Zrobiłam to w malakserze, ale można też zmiksować robotem kuchennym.)
Podawać ze świeżym pieczywem.