- Cze 24, 2005
- 16,707
- 552
- 113
Pasta z pszenicy
1 szkl. pszenicy
3 ząbki czosnku zmiażdzone
2 łyżki koncentratu pomidorowego
trochę oliwy
zielona pietruszka lub nie
sól
Pszenicę zalać na kilka godzin wodą , ugotować ,długo się gotuje, zmielić. Dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Można pszenice po zmieleniu podgrzać na oliwie i dodać resztę składników i podgrzać aż się połączy,przełożyć do słoika
1 szkl. pszenicy
3 ząbki czosnku zmiażdzone
2 łyżki koncentratu pomidorowego
trochę oliwy
zielona pietruszka lub nie
sól
Pszenicę zalać na kilka godzin wodą , ugotować ,długo się gotuje, zmielić. Dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Można pszenice po zmieleniu podgrzać na oliwie i dodać resztę składników i podgrzać aż się połączy,przełożyć do słoika