- Lip 29, 2006
- 298
- 1
- 0
1/2 kg marchwi
3 szt.pietruszki
1 seler średni
1/2 kg cebuli
1 szkl. oleju
3/4 szkl. wrzącej wody
sól, pieprz, papryka słodka, przecier pomidorowy-ok. 2 łyżki
Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o grubych otworach, cebulę pokroić w kostkę.
Rozgrzać olej, wrzucić najpierw cebulę, poddusić ( jak ktoś lubi to uprażyć- ja lubię). Dodać pozostałe warzywa i wrz. wodę. Dusić do odparowania .Jak warzywa zmiękną dodać przecier i przyprawy do smaku. Podawać po ostudzeniu z razowym pieczywem. Można do tej pasty dołożyć śledzie pokrojone w dzwonka 2 cm i jest pyszna sałatka śledziowa. Polecam
Smacznego!
3 szt.pietruszki
1 seler średni
1/2 kg cebuli
1 szkl. oleju
3/4 szkl. wrzącej wody
sól, pieprz, papryka słodka, przecier pomidorowy-ok. 2 łyżki
Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o grubych otworach, cebulę pokroić w kostkę.
Rozgrzać olej, wrzucić najpierw cebulę, poddusić ( jak ktoś lubi to uprażyć- ja lubię). Dodać pozostałe warzywa i wrz. wodę. Dusić do odparowania .Jak warzywa zmiękną dodać przecier i przyprawy do smaku. Podawać po ostudzeniu z razowym pieczywem. Można do tej pasty dołożyć śledzie pokrojone w dzwonka 2 cm i jest pyszna sałatka śledziowa. Polecam