- Paź 28, 2004
- 1,551
- 0
- 0
Parówkowe serduszka
1 parówka
1 jajko
3 łyżki sosu pomidorowego
Sól
Masło do smażenia
1.Parówkę rozkrawamy i wyginamy w kształcie serca. Końcówki nacinamy aby zahaczyć o siebie ( można także pomóc sobie wykałaczką).
2.Na rozgrzanym maśle smażymy parówkę przez 3 minuty, obracamy, dodajemy jajko, solimy, przykrywamy przykrywką i smażymy aż białko się zetnie. Na sam koniec po bokach dodajemy sosu pomidorowego.
Ps. W innej wersji, jajko posypujemy startym żółtym serem, a po usmażeniu wykładamy na listek sałaty.
1 parówka
1 jajko
3 łyżki sosu pomidorowego
Sól
Masło do smażenia
1.Parówkę rozkrawamy i wyginamy w kształcie serca. Końcówki nacinamy aby zahaczyć o siebie ( można także pomóc sobie wykałaczką).
2.Na rozgrzanym maśle smażymy parówkę przez 3 minuty, obracamy, dodajemy jajko, solimy, przykrywamy przykrywką i smażymy aż białko się zetnie. Na sam koniec po bokach dodajemy sosu pomidorowego.
Ps. W innej wersji, jajko posypujemy startym żółtym serem, a po usmażeniu wykładamy na listek sałaty.