Panagiurskie jajka:
4 jajka,
250 ml naturalnego jogurtu,
15 dkg startego sera feta,
15 dkg roztopionego masła,
pół łyżki papryki słodkiej,
pół łyżki octu,
sól,
pieprz
Do ok. 1 i 1/2 szklanki gotującej się wody dodajemy koniecznie ocet.
Wbijamy do wody jajka tak, aby żółtko się nie rozlało.
Przykrywamy - gotujemy na wolnym ogniu, aż białko się zetnie.
Mieszamy jogurt ze startym serem feta i układamy na talerzach.
Wyjmujemy jajka (ostrożnie cedzakiem) i układamy na serze feta.
Posypujemy papryką, solimy, pieprzymy i polewamy na koniec roztopionym masełkiem.
Żródło: Zasłyszne
4 jajka,
250 ml naturalnego jogurtu,
15 dkg startego sera feta,
15 dkg roztopionego masła,
pół łyżki papryki słodkiej,
pół łyżki octu,
sól,
pieprz
Do ok. 1 i 1/2 szklanki gotującej się wody dodajemy koniecznie ocet.
Wbijamy do wody jajka tak, aby żółtko się nie rozlało.
Przykrywamy - gotujemy na wolnym ogniu, aż białko się zetnie.
Mieszamy jogurt ze startym serem feta i układamy na talerzach.
Wyjmujemy jajka (ostrożnie cedzakiem) i układamy na serze feta.
Posypujemy papryką, solimy, pieprzymy i polewamy na koniec roztopionym masełkiem.
Żródło: Zasłyszne
Ostatnią edycję dokonał moderator: