Wklepuje jak obiecałam.
MASA ORZECHOWA:
1 szklanka obranych orzechów włoskich
0,5 szklanki cukru pudru
smietana - ja brałam 18-stkę
Orzechy bardzo rozdrobnić. Próbowałam i wersji tarcia na tarce i mielenia w maszynce do mięsa i zdecydowanie polecam drugi sposób. Dodać cukier puder przesiany przez sitko, wymieszac i dodawać powoli śmietanę. Jej ilość zależy od tego czy orzechy zmieliliśmy czy skręciliśmy przez maszynkę. Te z maszynki do mięsa bedą bardziej oleiste więc śmietany potrzeba mniej. Taką masę wyłożyć na mazurek i nstępnego dnia jest juz smakowita skorupka na wierchu.
Mimo, że w masie jest smietana mazurek może stac i 2 tygodnie w temperaturze pokojowej i sie nie popsuje
MASA MIGDAŁOWA:
Proporcje i sposób przygotowania ja w masie orzechowej z tym, że migdały należy zmielić w maszynce. Jest to ciężka robota, ale wydobywa z migdałow ich aromatyczny olejek
MASA ORZECHOWA:
1 szklanka obranych orzechów włoskich
0,5 szklanki cukru pudru
smietana - ja brałam 18-stkę
Orzechy bardzo rozdrobnić. Próbowałam i wersji tarcia na tarce i mielenia w maszynce do mięsa i zdecydowanie polecam drugi sposób. Dodać cukier puder przesiany przez sitko, wymieszac i dodawać powoli śmietanę. Jej ilość zależy od tego czy orzechy zmieliliśmy czy skręciliśmy przez maszynkę. Te z maszynki do mięsa bedą bardziej oleiste więc śmietany potrzeba mniej. Taką masę wyłożyć na mazurek i nstępnego dnia jest juz smakowita skorupka na wierchu.
Mimo, że w masie jest smietana mazurek może stac i 2 tygodnie w temperaturze pokojowej i sie nie popsuje

MASA MIGDAŁOWA:
Proporcje i sposób przygotowania ja w masie orzechowej z tym, że migdały należy zmielić w maszynce. Jest to ciężka robota, ale wydobywa z migdałow ich aromatyczny olejek
