- Sty 13, 2008
- 30
- 0
- 0
Proporcje, jak przy mojej nalewce na KUKUŁKACH :
100g cukierków kapitańskich na 100ml wódki
50 dag / 500 ml
dodatkowo śmietanka 12% z kartonika (do kawy) lub mleczko skondensowane niesłodzone
Cukierki zalać połową wódki i mieszać do rozpuszczenia - najlepiej w słoiku lub butelce z szeroką szyjką.
Połączyć z mleczkiem lub śmietanką i dokładnie wymieszać - z pół litra wódki, pół kg cukierków i pół litra mleczka powstanie litr nalewki...
Można łączyć tuż przed spożyciem...
100g cukierków kapitańskich na 100ml wódki
50 dag / 500 ml
dodatkowo śmietanka 12% z kartonika (do kawy) lub mleczko skondensowane niesłodzone
Cukierki zalać połową wódki i mieszać do rozpuszczenia - najlepiej w słoiku lub butelce z szeroką szyjką.
Połączyć z mleczkiem lub śmietanką i dokładnie wymieszać - z pół litra wódki, pół kg cukierków i pół litra mleczka powstanie litr nalewki...

Można łączyć tuż przed spożyciem...

Ostatnią edycję dokonał moderator: