Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Nalewka Daniela Olbrychskiego*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kamila" data-source="post: 45046" data-attributes="member: 8"><p>Przepis pochodzi z książki Nalewki - stare i nowe przepisy czyli jak mocny alkohol uczynić szlachetnym</p><p></p><p>garść nasion kminku</p><p>garść świeżego oregano</p><p>garść świeżego tymianku</p><p>2 listki świeżej bazylii</p><p>szczypta ziela angielskiego</p><p>szczypta babki pospolitej</p><p>2,5 l spirytusu</p><p></p><p>po 7 dniach</p><p>2,5 l przegotowanej, schłodzonej wody</p><p></p><p>Wszystkie przyprawy zmieszać i zalać spirytusem. odstawić na 7 dni. PO tym czasie dolać wodę. Pozostawić w spokoju na kilka tygodni. Podobno z racji wybornego smaku rzadko się to udaje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kamila, post: 45046, member: 8"] Przepis pochodzi z książki Nalewki - stare i nowe przepisy czyli jak mocny alkohol uczynić szlachetnym garść nasion kminku garść świeżego oregano garść świeżego tymianku 2 listki świeżej bazylii szczypta ziela angielskiego szczypta babki pospolitej 2,5 l spirytusu po 7 dniach 2,5 l przegotowanej, schłodzonej wody Wszystkie przyprawy zmieszać i zalać spirytusem. odstawić na 7 dni. PO tym czasie dolać wodę. Pozostawić w spokoju na kilka tygodni. Podobno z racji wybornego smaku rzadko się to udaje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Nalewka Daniela Olbrychskiego*
Top
Bottom