Składniki na ciasto:
2,5 mt cukru
300 g mąki
2,5 mt oleju
1 jajo
1 łyżeczka sody
2 łyżeczki dżemu
2 łyżeczki cynamonu lub paczka przyprawy do piernika
2 łyżki stołowe kakao
Polewa:
130 g cukru
20 g kakao
1,5 mt wody
20 g masła
Do naczynia miksującego wsypać cukier i mikrosać na cukier puder - 30 s obr. turbo.
Dodać pozostałe składniki i razem miksować - 3 min. poz. 7 za pomocą łopatki.
Ciasto wyłożyć do wsymarowanej i posypanej bułką tartą foremki.
Piec 40 min. w nagrzanym piekarniku do 180-200 stopni.
Polewa: wszystkie składniki włożyć do naczynai miksującego i gotować 5 min. temp. 100 st. poz. 4.
2,5 mt cukru
300 g mąki
2,5 mt oleju
1 jajo
1 łyżeczka sody
2 łyżeczki dżemu
2 łyżeczki cynamonu lub paczka przyprawy do piernika
2 łyżki stołowe kakao
Polewa:
130 g cukru
20 g kakao
1,5 mt wody
20 g masła
Do naczynia miksującego wsypać cukier i mikrosać na cukier puder - 30 s obr. turbo.
Dodać pozostałe składniki i razem miksować - 3 min. poz. 7 za pomocą łopatki.
Ciasto wyłożyć do wsymarowanej i posypanej bułką tartą foremki.
Piec 40 min. w nagrzanym piekarniku do 180-200 stopni.
Polewa: wszystkie składniki włożyć do naczynai miksującego i gotować 5 min. temp. 100 st. poz. 4.