- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Znalezione na włoskich stronkach .. ale nie robione, zainteresowały mnie bo nie zawierają proszku a drozdze..
2 szklanki mąki
1/2 łyzeczki soli
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki drożdzy w proszku
1/2 szklanki mleka
2 jajka
4 łyzki roztopionego masła
Zółtka ubić na puszystą masę z cukrem i solą
dodac mąkę, drozdze, masło i pomalenku dolewać mleko, Dokłądnie wymieszac.
Białka ubic na sztywno i delikatnie wmieszać.
piec 20 -25 min w 170 st.
2 szklanki mąki
1/2 łyzeczki soli
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki drożdzy w proszku
1/2 szklanki mleka
2 jajka
4 łyzki roztopionego masła
Zółtka ubić na puszystą masę z cukrem i solą
dodac mąkę, drozdze, masło i pomalenku dolewać mleko, Dokłądnie wymieszac.
Białka ubic na sztywno i delikatnie wmieszać.
piec 20 -25 min w 170 st.
Ostatnią edycję dokonał moderator: