- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Młoda kukurydza w zalewie
Na litr zalewy:
Woda z octem w proporcji 3:1
100 g cukru
1 łyżeczka soli
4 plasterki papryczki chilli
Młodą kukurydzę ( kolby nie większe niż 15 cm, bo potem rdzeń robi się twardy) oczyścić z liści, obkroić końcówki, włożyć do słoików. Zalać ciepłą zalewą, pasteryzować słoiki przez 5 minut.
Idealna do dań mięsnych, do sałatek, kanapek, obok grzybków czy korniszonów - do zimnego bufetu, do koreczków.

Na litr zalewy:
Woda z octem w proporcji 3:1
100 g cukru
1 łyżeczka soli
4 plasterki papryczki chilli
Młodą kukurydzę ( kolby nie większe niż 15 cm, bo potem rdzeń robi się twardy) oczyścić z liści, obkroić końcówki, włożyć do słoików. Zalać ciepłą zalewą, pasteryzować słoiki przez 5 minut.
Idealna do dań mięsnych, do sałatek, kanapek, obok grzybków czy korniszonów - do zimnego bufetu, do koreczków.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: