- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
Pół kilograma małzy bardzo dokładnie oczyścić (oskrobać muszle... wrzucić je
do wody na jakieś 2 h itp)
Na patelnię wlać oliwę i wcisnac kilka ząbków czosnku, wrzucić papryczkę ( a
nawet więcej niż jedną) ostrą i garść natki. Wrzucić małze. Podlać odrobiną
wina.. poczekać aż sie otworzą (nie otwarte wyrzucić)
W oddzielnym garnku przygotowac dośc ostry sos pomidorowy.. w miarę klasyczny
Małze lekko osączyć i wrzucić do garnka z sosem pomidorowym
Jesć ze swiezą bagietką.
do wody na jakieś 2 h itp)
Na patelnię wlać oliwę i wcisnac kilka ząbków czosnku, wrzucić papryczkę ( a
nawet więcej niż jedną) ostrą i garść natki. Wrzucić małze. Podlać odrobiną
wina.. poczekać aż sie otworzą (nie otwarte wyrzucić)
W oddzielnym garnku przygotowac dośc ostry sos pomidorowy.. w miarę klasyczny
Małze lekko osączyć i wrzucić do garnka z sosem pomidorowym
Jesć ze swiezą bagietką.