- Kwi 20, 2010
- 349
- 0
- 0
Robiłam ostatnio sałatkę ziemniaczaną do schabu po francusku (z CIN)....
a to namiar skąd ją wzięłam :
http://www.smaczny.pl/przepis,koperkowa_sa...a_z_ziemniakami
BYłA REWELACYJNA!!!
Wszyscy goście wychodzili z wydrukiem sałatki i schabu po francusku w ręku, bo każdy chcial zrobic u siebie te pysności !! A wspaniale do siebie pasowały!
KOPERKOWA SAŁATKA Z ZIEMNIAKAMI
pęczek koperku
ok. 70 dag ziemniaków
6 jajek
2 zielone cebulki (ze szczypiorkiem)
1 cebula
15 dag żółtego sera
30 dag ogórków kiszonych
5 ząbków czosnku
jogurt naturalny
majonez
sól
pieprz
Sposób wykonania:
Koperek opłukać, osączyć z wody i drobno pokroić. Ziemniaki ugotować z mundurkach, ostudzić i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i razem z zieloną cebulką, cebulą, żółtym serem i ogórkami kiszonymi pokroić w kostkę. Czosnek pokroić w drobną kostkę, posolić i rozgnieść widelcem, aż czosnek puści sok.
Wszystkie składniki razem połączyć, dodać jogurt naturalny i majonez. Przyprawić do smaku i wymieszać.
Podawać z pieczywem lub z wędliną.
Składniki wystarczą na ok. 10 porcji.
Radzę zrobic od razu więcej...na drugi dzien jest chyba jeszcze pyszniejsza....
a to namiar skąd ją wzięłam :
http://www.smaczny.pl/przepis,koperkowa_sa...a_z_ziemniakami
BYłA REWELACYJNA!!!
Wszyscy goście wychodzili z wydrukiem sałatki i schabu po francusku w ręku, bo każdy chcial zrobic u siebie te pysności !! A wspaniale do siebie pasowały!
KOPERKOWA SAŁATKA Z ZIEMNIAKAMI
pęczek koperku
ok. 70 dag ziemniaków
6 jajek
2 zielone cebulki (ze szczypiorkiem)
1 cebula
15 dag żółtego sera
30 dag ogórków kiszonych
5 ząbków czosnku
jogurt naturalny
majonez
sól
pieprz
Sposób wykonania:
Koperek opłukać, osączyć z wody i drobno pokroić. Ziemniaki ugotować z mundurkach, ostudzić i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i razem z zieloną cebulką, cebulą, żółtym serem i ogórkami kiszonymi pokroić w kostkę. Czosnek pokroić w drobną kostkę, posolić i rozgnieść widelcem, aż czosnek puści sok.
Wszystkie składniki razem połączyć, dodać jogurt naturalny i majonez. Przyprawić do smaku i wymieszać.
Podawać z pieczywem lub z wędliną.
Składniki wystarczą na ok. 10 porcji.
Radzę zrobic od razu więcej...na drugi dzien jest chyba jeszcze pyszniejsza....

Ostatnią edycję dokonał moderator: