- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Kiszona kapusta z miodem
2 cebule
200 g kiszonej kapusty,odciśniętej i drobno posiekanej - najlepiej ze śladowym dodatkiem marchewki
sól i pieprz
2-3 posiekane suszone pomidory
4 łyżki oliwy
odrobina startej skórki z cytryny
2 łyżki miodu
sok z połowy cytryny
natka pietruszki
Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na oliwie. Dodajemy kiszoną kapustę, sól , pieprz, miód, sok z cytryny, startą skórkę z cytryny, oraz odrobinę wody. Dusimy ok 20 minut. Na koniec posypujemy natką z pietruszki

2 cebule
200 g kiszonej kapusty,odciśniętej i drobno posiekanej - najlepiej ze śladowym dodatkiem marchewki
sól i pieprz
2-3 posiekane suszone pomidory
4 łyżki oliwy
odrobina startej skórki z cytryny
2 łyżki miodu
sok z połowy cytryny
natka pietruszki
Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na oliwie. Dodajemy kiszoną kapustę, sól , pieprz, miód, sok z cytryny, startą skórkę z cytryny, oraz odrobinę wody. Dusimy ok 20 minut. Na koniec posypujemy natką z pietruszki