- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Ines @ 1 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=515287Robie domowym sposobem kefirMozna spytać jak?![]()
Akulka @ 1 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=515292Mozna spytać jak?
Uzywajac tzw. grzybkow kefira - dostalam w prezencie, wygladaja jak takie biale gabki. Zalewa sie mlekiem i czeka okolo 12 godzin, to zalezy od ilosci mleka i temperatury. Metoda prob i bledow doszlam do smacznego, nie przekwaszonego kefiru. Jak sie nie wypije to potem robie twarozek. A dzieci bardzo lubia nawet taki kefir z odrobina cukru lub miodu.
Ines @ 1 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=515287Nie wiedzialam, ze to sie nazywa po grecku.A ja dziś na opakowaniu jogurtu bałkańskiego wyczytałam przepis na Deser polski: Jogurt polany miodem.![]()
![]()
Cinka @ 1 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=515530A ja dziś na opakowaniu jogurtu bałkańskiego wyczytałam przepis na Deser polski: Jogurt polany miodem.![]()
Well, jakiś czas temu nawet do serka wiejskiego dołączany był promocyjnie miód.
Wiadomo, smaczne. Ale nie o sam miód tu chodzi. Ja taki kefir właśnie w Grecji piłam , a wyjątkowy smaczek zyskuje się właśnie dzięki połączeniu miodu z sokiem z cytryny, bez niej to nie to![]()
Ines @ 1 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=515378Uzywajac tzw. grzybkow kefira - dostalam w prezencie, wygladaja jak takie biale gabki.Aha, kiedys je miałam, ale niestety zagłodziłamAle ten 'kefir' z nich, to jednak troche taki inny jest![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.