Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Kalarepa faszerowana*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 68377" data-attributes="member: 90"><p>8-10 kalarepek</p><p>12 dag mięsa mielonego</p><p>kromka bułki</p><p>małe jajko</p><p>sól, pieprz, duża łyżka zielonej pietruszki lub koperku</p><p>6 dag tłuszczu</p><p>1-3 pomidory</p><p>płaska łyżeczka mąki</p><p></p><p>Kalarepy obrać skroić z wierzchu, wydrążyć łyżeczką zostawiając ok. 1 cm grubości ścianki.</p><p>Mięso wyrobić z namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, zieleniną i przyprawami. Napełnić kalarepki mięsem, ułozżyć w płaskim szerokim naczyniu, dodać połowę tłuszczu, wydrążone kawałki kalarepek, podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości. Resztę tłuszczu stopić wymieszać z mąką, podprawić sos gdy kalarepka będzie miękka ( po ok.25-30 min. Do doprawionego sosu dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory, zagotować.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 68377, member: 90"] 8-10 kalarepek 12 dag mięsa mielonego kromka bułki małe jajko sól, pieprz, duża łyżka zielonej pietruszki lub koperku 6 dag tłuszczu 1-3 pomidory płaska łyżeczka mąki Kalarepy obrać skroić z wierzchu, wydrążyć łyżeczką zostawiając ok. 1 cm grubości ścianki. Mięso wyrobić z namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, zieleniną i przyprawami. Napełnić kalarepki mięsem, ułozżyć w płaskim szerokim naczyniu, dodać połowę tłuszczu, wydrążone kawałki kalarepek, podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości. Resztę tłuszczu stopić wymieszać z mąką, podprawić sos gdy kalarepka będzie miękka ( po ok.25-30 min. Do doprawionego sosu dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory, zagotować. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Kalarepa faszerowana*
Top
Bottom