Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Jajecznica po śląsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 1115792" data-attributes="member: 1716"><p>Marcychno a mąkę też dodajesz? Bo tu w przepisie jest, i bez maki to nie będzie do końca już ta jajecznica bo mleko i cebulkę dodają do jaj w całym kraju i takich &quot;wynalazców&quot; są setki.</p><p>Mąka w jajecznicy, tłuszcz na jakim się smaży, stopień zrumienienia cebuli - to wszystko wpływa na smak.</p><p>Mój ojciec uwielbiał jajecznicę z dodatkiem mąki (zamojszczyzna) ale moja mama nigdy nie potrafiła odtworzyć takiej samej, jaką smażyła ojcu jego mama...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 1115792, member: 1716"] Marcychno a mąkę też dodajesz? Bo tu w przepisie jest, i bez maki to nie będzie do końca już ta jajecznica bo mleko i cebulkę dodają do jaj w całym kraju i takich "wynalazców" są setki. Mąka w jajecznicy, tłuszcz na jakim się smaży, stopień zrumienienia cebuli - to wszystko wpływa na smak. Mój ojciec uwielbiał jajecznicę z dodatkiem mąki (zamojszczyzna) ale moja mama nigdy nie potrafiła odtworzyć takiej samej, jaką smażyła ojcu jego mama... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Jajecznica po śląsku*
Top
Bottom