- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Smaczny, prosty lecz ciekawy pomysł na jajecznicę z książki Elżbiety Łabońskiej "Śląska kucharka doskonała".
3 jajka
2 łyżki mleka
1 łyżeczka mąki pszennej
1 nieduża cebula
masło do smażenia
sól do smaku
Cebulę obrać i posiekać w kostkę. Zrumienić na maśle. Kiedy cebula będzie już rumiana, dodać jajka wymieszane w miseczce z mlekiem i mąką ( dosolone do smaku). Smażyć, mieszając. Podawać ze świeżym pieczywem.

3 jajka
2 łyżki mleka
1 łyżeczka mąki pszennej
1 nieduża cebula
masło do smażenia
sól do smaku
Cebulę obrać i posiekać w kostkę. Zrumienić na maśle. Kiedy cebula będzie już rumiana, dodać jajka wymieszane w miseczce z mlekiem i mąką ( dosolone do smaku). Smażyć, mieszając. Podawać ze świeżym pieczywem.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: