Hiszpańska zupa czosnkowa

borgia

Member
Wrz 22, 2004
368
0
0
Hiszpańska zupa czosnkowa

5 ząbków czosnku,
4 łyżki oliwy,
4 pomidory,
2 spore cebule,
1 l wody,
sól, pieprz,
4 kromki razowca,
masło, olej lub oliwa.

Czosnek obrać, dokładnie posiekać lub przecisnąć przez praskę, lekko zrumienić na oleju. Dodać drobno posiekaną cebulę i obrane, pokrojone pomidory. Całość wymieszać i dusić do momentu, kiedy pomidory zupełnie zmiękną. Można wszystko zmiksować, ale jeśli ktoś woli kawałki pomidorów i cebuli ma to z głowy. Dodać gorącą wodę i gotować na wolnym ogniu 5-6 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Kromki chleba pokroić na małe kawałki i zrumienić na maśle. Na dnie talerzy ułożyć grzanki i zalać gorącą zupą.

Oczywiście w gruncie rzeczy nie musi to być razowiec.
 

Arabeska

Member
Lut 27, 2006
1,859
0
0
Zrobilam ostatnio ta zupe dla cory, ktora jest fanka pomidorówki
icon_smile.gif

Ze jest przepyszna- potwierdzil TZ ;)
Aha - zamiast swiezych pomidorow uzylam takich z puszki (w calosci, bez skorki) dzieki temu byla jednoczesnie zupa blyskawiczna.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy