Greckie kebaby rybne:
60 dkg ryby (filety),
3 pomidory,
2 większe zielone papryki,
3 cebule,
100 ml oleju,
oregano,
sól,
pieprz.
Rybę kroimy w kostkę.
Pomidory i cebule pokroic w cwiartki.
Peprykę kroimy w większą kostkę.
W oleju zanurzamy wszyskie składniki kebabu. Prószymy solą bądź kucharkiem, pieprzem i oregano (dość mocno).
Następnie nabijamy na dlugie drewniane patyczki do szaszłykówi: ryba,
pomidor, papryka, cebula, ryba, pomidor......
Opiekamy na grillu.
Ważne: by sos, który scieka koniecznie zbierajmy i polewajmy nim kebab w trakcie pieczenia, zbierac sciekajacy sos i polewac nim kebab.
Podawać na gorąco do różnych sałatek.
Źródło: Zasłyszane.
60 dkg ryby (filety),
3 pomidory,
2 większe zielone papryki,
3 cebule,
100 ml oleju,
oregano,
sól,
pieprz.
Rybę kroimy w kostkę.
Pomidory i cebule pokroic w cwiartki.
Peprykę kroimy w większą kostkę.
W oleju zanurzamy wszyskie składniki kebabu. Prószymy solą bądź kucharkiem, pieprzem i oregano (dość mocno).
Następnie nabijamy na dlugie drewniane patyczki do szaszłykówi: ryba,
pomidor, papryka, cebula, ryba, pomidor......
Opiekamy na grillu.
Ważne: by sos, który scieka koniecznie zbierajmy i polewajmy nim kebab w trakcie pieczenia, zbierac sciekajacy sos i polewac nim kebab.
Podawać na gorąco do różnych sałatek.
Źródło: Zasłyszane.