- Mar 23, 2012
- 6,305
- 0
- 36
Wreszcie kupiłam gofrownicę i testuję przepisy z dołączonej książeczki.
Padło na gofry z orzeszkami ziemnymi wyszły fajnie,ale zdania były podzielone bo nie wszystkim pasowało to, że orzeszki są w kawałkach, mi bardzo smakowały bo lubię jak coś chrupie pod zębami.
Na ok. 8 sztuk (gofrownica serduszka)
200g solonych orzeszków ziemnych ( posiekać grubo)
140 g miękkiego masła
2jajka
200g mąki
1/4 l mleka (250 ml)
Zamknij gofrownicę i rozpocznij podgrzewanie.
Zmiksować masło z jajkami dodawać mąkę mleko i orzechy wymieszać.
Dwie - trzy łyżki stołowe ciasta rozprowadzić na środku dolnej płyty grzewczej , zamknąć gofrownicę.
Każdy gofr piec ok 3 min na złotobrązowy kolor. Gotowe gofry układać na kratce do pieczenia.
Zdjęcia nie posiadam bo za szybko wyszły i nie różniły się od zwykłych gofrów orzeszki nie były widoczne.
Padło na gofry z orzeszkami ziemnymi wyszły fajnie,ale zdania były podzielone bo nie wszystkim pasowało to, że orzeszki są w kawałkach, mi bardzo smakowały bo lubię jak coś chrupie pod zębami.
Na ok. 8 sztuk (gofrownica serduszka)
200g solonych orzeszków ziemnych ( posiekać grubo)
140 g miękkiego masła
2jajka
200g mąki
1/4 l mleka (250 ml)
Zamknij gofrownicę i rozpocznij podgrzewanie.
Zmiksować masło z jajkami dodawać mąkę mleko i orzechy wymieszać.
Dwie - trzy łyżki stołowe ciasta rozprowadzić na środku dolnej płyty grzewczej , zamknąć gofrownicę.
Każdy gofr piec ok 3 min na złotobrązowy kolor. Gotowe gofry układać na kratce do pieczenia.
Zdjęcia nie posiadam bo za szybko wyszły i nie różniły się od zwykłych gofrów orzeszki nie były widoczne.