- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
Przepis pochodzi z opakowania fasoli jaś karłowy z Biedronki. Zamieszczam go tu, bo podane proporcje sprawiają, ze jest wyjątkowo smaczny.
Fasolę opłukać i zalać wodą na ok. 12h.
Po namoczeniu zmienić wode i ugotowac z dodatkiem listka laurowego.
W czasie goowania fasoli poszatkowac cebulę, kiełbasę oraz boczek w kosteczkę i zeszklic na patelni z odrobiną oliwy.
Kiedy fasowa będzie miękka, przełozyć zawartość patelni do rondla i gotowac na małym ogniu, dodając koncentrat pomidorowy.
Doprawić majerankiem, sola i pieprzem.
- 500g fasoli jaś karłowy
- 250g kiełbasy
- 125g boczku
- 140g koncentratu pomidorowego
- 2 cebule
- 2 łyżki oliwy
- majeranek
- lisc laurowy
- sól
- pieprz
Fasolę opłukać i zalać wodą na ok. 12h.
Po namoczeniu zmienić wode i ugotowac z dodatkiem listka laurowego.
W czasie goowania fasoli poszatkowac cebulę, kiełbasę oraz boczek w kosteczkę i zeszklic na patelni z odrobiną oliwy.
Kiedy fasowa będzie miękka, przełozyć zawartość patelni do rondla i gotowac na małym ogniu, dodając koncentrat pomidorowy.
Doprawić majerankiem, sola i pieprzem.