Fasolka po bretonsku wg Biedronki

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
Przepis pochodzi z opakowania fasoli jaś karłowy z Biedronki. Zamieszczam go tu, bo podane proporcje sprawiają, ze jest wyjątkowo smaczny.

  • 500g fasoli jaś karłowy
  • 250g kiełbasy
  • 125g boczku
  • 140g koncentratu pomidorowego
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy
  • majeranek
  • lisc laurowy
  • sól
  • pieprz

Fasolę opłukać i zalać wodą na ok. 12h.
Po namoczeniu zmienić wode i ugotowac z dodatkiem listka laurowego.
W czasie goowania fasoli poszatkowac cebulę, kiełbasę oraz boczek w kosteczkę i zeszklic na patelni z odrobiną oliwy.
Kiedy fasowa będzie miękka, przełozyć zawartość patelni do rondla i gotowac na małym ogniu, dodając koncentrat pomidorowy.
Doprawić majerankiem, sola i pieprzem.


 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy