Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Czekolada plastyczna do wykonania róż
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="morqana" data-source="post: 1184526" data-attributes="member: 34479"><p>Pomocy! Wczoraj chciałam ozdobić swój tort czekoladą plastyczną i wyszła totalna tragedia!! Robiłam wszystko wg przepisu: rozpuściłam czekoladę, dodałam miodu, wylałam następnie na papier i odczekałam 5h, włożyłam do lodówki. Na następny dzień była tak twarda, że nic praktycznie nie dało się z nią zrobić. Nie poddawałam się i ogrzałam ją na tyle, żeby można było zacząć wałkować ale i tu pojawił się kolejny problem :/ zaczęła się bowiem przyklejać do blatu i wałka. Wpadłam więc na pomysł, że będę ją przez papier śniadaniowy wałkować... niby trochę lepiej ale jedyne co udało mi się osiągnąć to placek o grubości 0.5cm który po nałożeniu na tort wcale nie chciał się do niego &quot;dostosować&quot; i przy zagięciach po prostu się kruszył nie mówiąc o tym, że przykleiła się do papieru i przy jego ściąganiu części czekolady odklejały się razem z nim tworząc nieestetyczne placki ;( powiedzcie proszę co robię nie tak! na ten będę piec piętrowy tort urodzinowy i bardzo bym chciała pokryć go czekoladą zamiast masą cukrową, która okazała się bardzo wdzięcznym materiałem do tego celu ale całkowicie niejadalnym ze względu, że jest aż tak słodka...</p><p>p.s. chciałabym zaznaczyć, że do robienia ozdób czekolada sprawdza się w 100%!</p><p>Z góry dziękuję za pomoc!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="morqana, post: 1184526, member: 34479"] Pomocy! Wczoraj chciałam ozdobić swój tort czekoladą plastyczną i wyszła totalna tragedia!! Robiłam wszystko wg przepisu: rozpuściłam czekoladę, dodałam miodu, wylałam następnie na papier i odczekałam 5h, włożyłam do lodówki. Na następny dzień była tak twarda, że nic praktycznie nie dało się z nią zrobić. Nie poddawałam się i ogrzałam ją na tyle, żeby można było zacząć wałkować ale i tu pojawił się kolejny problem :/ zaczęła się bowiem przyklejać do blatu i wałka. Wpadłam więc na pomysł, że będę ją przez papier śniadaniowy wałkować... niby trochę lepiej ale jedyne co udało mi się osiągnąć to placek o grubości 0.5cm który po nałożeniu na tort wcale nie chciał się do niego "dostosować" i przy zagięciach po prostu się kruszył nie mówiąc o tym, że przykleiła się do papieru i przy jego ściąganiu części czekolady odklejały się razem z nim tworząc nieestetyczne placki ;( powiedzcie proszę co robię nie tak! na ten będę piec piętrowy tort urodzinowy i bardzo bym chciała pokryć go czekoladą zamiast masą cukrową, która okazała się bardzo wdzięcznym materiałem do tego celu ale całkowicie niejadalnym ze względu, że jest aż tak słodka... p.s. chciałabym zaznaczyć, że do robienia ozdób czekolada sprawdza się w 100%! Z góry dziękuję za pomoc! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Czekolada plastyczna do wykonania róż
Top
Bottom