- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
1 szkl. cukru
1 szkl. octu 10%
1 szklanka wody.
czosnek, gorczyca
Ogórki lub cukinię obrać ze skórki, wydrążyć nasiona, pokroić na mniejsze kawałki, posolić, zostawić na noc, odlać sok, układać w słoikach warstwami przesypując sporą ilością gorczycy i czosnkiem pokrojonym w plasterki. Składniki zalewy zagotować, zalać nią ogórki, słoiczki zamknąć i pasteryzować ok. 15-20 minut.
1 szkl. octu 10%
1 szklanka wody.
czosnek, gorczyca
Ogórki lub cukinię obrać ze skórki, wydrążyć nasiona, pokroić na mniejsze kawałki, posolić, zostawić na noc, odlać sok, układać w słoikach warstwami przesypując sporą ilością gorczycy i czosnkiem pokrojonym w plasterki. Składniki zalewy zagotować, zalać nią ogórki, słoiczki zamknąć i pasteryzować ok. 15-20 minut.