CIASTO PÓŁFRANCUSKIE SEROWE

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Aha, znalazłam przy okazji coś takiego:

CIASTO PÓŁFRANCUSKIE SEROWE 200°C

Składniki :
20 dag mąki, 20 dag sera twarogowego, 20 dag masła, sól

Mąkę usiekać z masłem, dodać rozdrobniony ser twarogowy, szczyptę soli, uformować ciasto i wstawić do lodówki na 30-60 min.


Jak się dobrze zaprę, to wykrzystam na zrobienie napoleonki, ta dopiero będzie miała dziwny smak :mrgreen:
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Z takiego (albo podobnego) przepisu chyba BeatySz. są rogaliki robione - mogę się mylić ;)
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Ja daję tylko linka - bo też mi w pamięci te pyszności utkwiły
icon_smile.gif
 

Iguana

Member
Wrz 13, 2004
7,631
0
0
Ja z tego ciasta kiedyś robiłam jabłka w szlafrokach ... chyba tak sie nazywały. Zwyczajne 1/8 jabłka zawinieta w kawałek ciasta i posmarowana jajem. Pyszne to było i bardzo szybkie.

Beata sadystko ty :mrgreen: te rurki sa takie kuszace :roll:
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
:mrgreen:

A może coś z twarogiem nie tak było :dump:
Za suchy czy cosik :dump:
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy