Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka owsiane bez mąki i jajek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="monika1207" data-source="post: 734698" data-attributes="member: 5431"><p><strong>Ciasteczka owsiane bez mąki i jajek</strong></p><p></p><p></p><p>ok 400g płatków owsianych (mogą być także płatki pszenne, żytnie, jęczmienne, lub ich mieszanka)</p><p>200g rodzynek</p><p>ok 1/2 szkl wody</p><p>opcjonalne dodatki: banan, mus z jabłek, słonecznik, sezam, suszone morele, daktyle itp.</p><p></p><p></p><p>Płatki zmieliłam w robocie kuchennym, dodałam rodzynki, banana i wodę. Wszystko składniki dokładnie zmiksowałam (powinna powstać gęsta masa, należy patrzeć na konsystencje wlewając wodę). Masę można dosłodzić, ja nie dodałam cukru. Ciastka wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piekłam ok 1 godz w temperaturze ok 140-160 stopni do momentu, aż były złote i lekko wysuszone. Ciastka są słodkie i lekko winne (od rodzynek), smakują podobnie jak kupne batony zbożowe idealne na zdrową przekąskę do pracy icon_biggrin.gif]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="monika1207, post: 734698, member: 5431"] [B]Ciasteczka owsiane bez mąki i jajek[/B] ok 400g płatków owsianych (mogą być także płatki pszenne, żytnie, jęczmienne, lub ich mieszanka) 200g rodzynek ok 1/2 szkl wody opcjonalne dodatki: banan, mus z jabłek, słonecznik, sezam, suszone morele, daktyle itp. Płatki zmieliłam w robocie kuchennym, dodałam rodzynki, banana i wodę. Wszystko składniki dokładnie zmiksowałam (powinna powstać gęsta masa, należy patrzeć na konsystencje wlewając wodę). Masę można dosłodzić, ja nie dodałam cukru. Ciastka wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piekłam ok 1 godz w temperaturze ok 140-160 stopni do momentu, aż były złote i lekko wysuszone. Ciastka są słodkie i lekko winne (od rodzynek), smakują podobnie jak kupne batony zbożowe idealne na zdrową przekąskę do pracy icon_biggrin.gif] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka owsiane bez mąki i jajek
Top
Bottom