- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
2 i pół melona - melony mogą być dowolne - ja użyłam dwóch siateczkowych i połowy miodowego
1 naprawdę duży pomidor
1 nieduży ząbek czosnku
sok z 1 cytryny
200 g szynki parmeńskiej lub inne suszonej
1 łyżka oliwy
sól
pieprz
spora szczypta chili
nieco wody
Dwa melony zmiksować z obranym ze skóry i pozbawionym pestek pomidorem. Dodać oliwę, sok z cytryny i przyprawy.
Rozcieńczyć wodą - konsystencją zawiadujecie sami
Z połowy trzeciego melona wyciąć kulki.
Schłodzony chłodnik podawać z kulkami i plasterkami szynki.
1 naprawdę duży pomidor
1 nieduży ząbek czosnku
sok z 1 cytryny
200 g szynki parmeńskiej lub inne suszonej
1 łyżka oliwy
sól
pieprz
spora szczypta chili
nieco wody
Dwa melony zmiksować z obranym ze skóry i pozbawionym pestek pomidorem. Dodać oliwę, sok z cytryny i przyprawy.
Rozcieńczyć wodą - konsystencją zawiadujecie sami
Z połowy trzeciego melona wyciąć kulki.
Schłodzony chłodnik podawać z kulkami i plasterkami szynki.