Chłodnik pomidorowo bazyliowy na kefirze

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
1 litr kefiru
6 pomidorów
niecały pęczek bazylii
1 ząbek czosnku
sok z cytryny (ilość wedle uznania)
sól
pieprz
pół łyżeczki sambal oelek

Wszystkie pomidory obrać ze skóry; cztery zmiksować z bazylią i czosnkiem, pozostałe pokroić w kostkę. Zmiksowane pomidory połączyć z kefirem, doprawić do smaku solą, pieprzem, sambalem i cytryną.
I to w zasadzie tyle
icon_smile.gif


Podawać z pomidorami pokrojonymi w kostkę. Można dodać fetę, mozzarellę czy jajko.
 

Załączniki

  • ch_odnik.jpg
    ch_odnik.jpg
    62.4 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy