- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
1 litr kefiru
6 pomidorów
niecały pęczek bazylii
1 ząbek czosnku
sok z cytryny (ilość wedle uznania)
sól
pieprz
pół łyżeczki sambal oelek
Wszystkie pomidory obrać ze skóry; cztery zmiksować z bazylią i czosnkiem, pozostałe pokroić w kostkę. Zmiksowane pomidory połączyć z kefirem, doprawić do smaku solą, pieprzem, sambalem i cytryną.
I to w zasadzie tyle
Podawać z pomidorami pokrojonymi w kostkę. Można dodać fetę, mozzarellę czy jajko.
6 pomidorów
niecały pęczek bazylii
1 ząbek czosnku
sok z cytryny (ilość wedle uznania)
sól
pieprz
pół łyżeczki sambal oelek
Wszystkie pomidory obrać ze skóry; cztery zmiksować z bazylią i czosnkiem, pozostałe pokroić w kostkę. Zmiksowane pomidory połączyć z kefirem, doprawić do smaku solą, pieprzem, sambalem i cytryną.
I to w zasadzie tyle

Podawać z pomidorami pokrojonymi w kostkę. Można dodać fetę, mozzarellę czy jajko.