Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 101333" data-attributes="member: 232"><p>te czastke zakwaszonego ciasta traktujemy automatycznie jak zakwas czyli przechowujemy jak zakwas. </p><p>Bo jest kilka szkol:</p><p>m.in. moja - to zakwas przechowywany stale juz od ponad roku. I wtedy zuzywam cale zakwaszone ciasto. Jesli nawet troche go zostanie to szkoda go wyrzucic wiec dokladam do zakwasu,</p><p>lub tez druga - nie hodujemy stale zakwasu tylko pozostawiamy czastke zakwaszonego ciasta do nastepnego wypieku, ale ona ma juz cechy i wiek tamtego zakwasu, bo przeciez kultury kwasowe przechowaly sie - nawet jesli byla to tylko "jedna calkiem malenka kultura"</p><p></p><p>Nie wiem czy jasno sie wyrazilam :</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 101333, member: 232"] te czastke zakwaszonego ciasta traktujemy automatycznie jak zakwas czyli przechowujemy jak zakwas. Bo jest kilka szkol: m.in. moja - to zakwas przechowywany stale juz od ponad roku. I wtedy zuzywam cale zakwaszone ciasto. Jesli nawet troche go zostanie to szkoda go wyrzucic wiec dokladam do zakwasu, lub tez druga - nie hodujemy stale zakwasu tylko pozostawiamy czastke zakwaszonego ciasta do nastepnego wypieku, ale ona ma juz cechy i wiek tamtego zakwasu, bo przeciez kultury kwasowe przechowaly sie - nawet jesli byla to tylko "jedna calkiem malenka kultura" Nie wiem czy jasno sie wyrazilam : [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
Top
Bottom