- Maj 27, 2007
- 1,245
- 0
- 0
MARYNATA:
~ 5-6 szklanek wody
~ 1 szklanka octu 10%
~ 8-10 łyżek cukru
~ 2 łyżki soli
~ liście laurowe
~ ziele angielskie
Zagotować składniki zalewy octowej i zalać nią słoiki wypełnione kostkami dyni - dodać do każdego słoika po 1-2 goździki oraz ew. po kawałku kory cynamonu. Do każdego słoika dodać po łyżce miodu. Zapasteryzować 20-25 minut.
~ 5-6 szklanek wody
~ 1 szklanka octu 10%
~ 8-10 łyżek cukru
~ 2 łyżki soli
~ liście laurowe
~ ziele angielskie
Zagotować składniki zalewy octowej i zalać nią słoiki wypełnione kostkami dyni - dodać do każdego słoika po 1-2 goździki oraz ew. po kawałku kory cynamonu. Do każdego słoika dodać po łyżce miodu. Zapasteryzować 20-25 minut.