Tak rozwiązałam problem mięska pozostałego z rosołku.
DANIE Z MIĘSA ROSOŁOWEGO
SKŁADNIKI:
mięso z rosołu
- 1 cebula
- 1 marchew
- kapusta
Mięso z rosołu drobno pokroić , obsmażyć na tłuszczu, cebulkę drobno pokroić i zeszklic,włożyć do garnka. Drobno pokroić kapustę, utrzeć marchew. Warzywa sparzyć wrzątkiem i gotować 4-5 min, dodać do miesa.
SOS:
- wywar z rosołu (może być z kostki rosołowej)
- przyprawa chińska (1 łyżka)
- majeranek (1 łyżeczka)
- estragon (1/2 łyżeczki)
- maggi (do smaku)
- imbir (szczypta)
- papryka (1/2 łyżeczki)
- 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
- sól (do smaku)
Mieso i warzywa zalać sosem, gotować ok. 1 minuty.
Smacznego
DANIE Z MIĘSA ROSOŁOWEGO
SKŁADNIKI:
mięso z rosołu
- 1 cebula
- 1 marchew
- kapusta
Mięso z rosołu drobno pokroić , obsmażyć na tłuszczu, cebulkę drobno pokroić i zeszklic,włożyć do garnka. Drobno pokroić kapustę, utrzeć marchew. Warzywa sparzyć wrzątkiem i gotować 4-5 min, dodać do miesa.
SOS:
- wywar z rosołu (może być z kostki rosołowej)
- przyprawa chińska (1 łyżka)
- majeranek (1 łyżeczka)
- estragon (1/2 łyżeczki)
- maggi (do smaku)
- imbir (szczypta)
- papryka (1/2 łyżeczki)
- 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
- sól (do smaku)
Mieso i warzywa zalać sosem, gotować ok. 1 minuty.
Smacznego