Udka kurczka pieczone w winie
4 udka z kurczaka
2 średnie cebule
1 łyżka świezego cząbru- mozna pominąć
1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
sól, pieprz
Udka obrac ze skóry, obficie posolic i popieprzyc, odstawic na 30 min. Cebule pokroić w grubą kostkę. Na dno blaszki lub naczynia zaroodpornego (takiej wileksoc aby udka lezały w jdneje wartswie, ale dosyc ciasno) wyłozyc cebule i cząber, ułożyc udka. Polac winem (musi zakryc dno). Piec około godziny w 180 stopnii bez przykrycia, kilka razy polewajac mieso sosem i odwracajac na druga strone. Kurczak jest gotowy gdy mieso odchodz od kosci a sos sie bardzo zredukuje i bedzie gęsty.
4 udka z kurczaka
2 średnie cebule
1 łyżka świezego cząbru- mozna pominąć
1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
sól, pieprz
Udka obrac ze skóry, obficie posolic i popieprzyc, odstawic na 30 min. Cebule pokroić w grubą kostkę. Na dno blaszki lub naczynia zaroodpornego (takiej wileksoc aby udka lezały w jdneje wartswie, ale dosyc ciasno) wyłozyc cebule i cząber, ułożyc udka. Polac winem (musi zakryc dno). Piec około godziny w 180 stopnii bez przykrycia, kilka razy polewajac mieso sosem i odwracajac na druga strone. Kurczak jest gotowy gdy mieso odchodz od kosci a sos sie bardzo zredukuje i bedzie gęsty.