- Wrz 14, 2004
- 431
- 0
- 0
Może przepis znacie, może nie
mam go od koleżanki z pracy
Filety z kurczaka rozbić jak na kotlety (albo jeszcze bardziej) pokroic na mniejsze kawałki, przyprawić przyprawami takimi jak lubimy, dosyć ostro, wstawiamy na kilka godzin do lodówki. W naczyniu mieszamy 1 jajko + 1 łyżkę majonezu + 1 łyżkę mąki ziemniaczanej + przyprawy (są konieczne bo ciasto będzie mdłe). Moczymy w cieście mięso tak żeby było pokryte ze wszystkich stron i smażymy w dość dużej ilości tłuszczu.
A efekt na zdjęciu
Filety z kurczaka rozbić jak na kotlety (albo jeszcze bardziej) pokroic na mniejsze kawałki, przyprawić przyprawami takimi jak lubimy, dosyć ostro, wstawiamy na kilka godzin do lodówki. W naczyniu mieszamy 1 jajko + 1 łyżkę majonezu + 1 łyżkę mąki ziemniaczanej + przyprawy (są konieczne bo ciasto będzie mdłe). Moczymy w cieście mięso tak żeby było pokryte ze wszystkich stron i smażymy w dość dużej ilości tłuszczu.
A efekt na zdjęciu