1 kg piersi indyka
1 strąk czerwonej papryki
1 łyżka ostrej musztardy
sól
pieprz kajeński
1 łyżka ziół prowansalskich
1 pęczek natki pietruszki lub szczypiorku
olej
Mięso rozkroić tak, żeby powstał duży płat, posmarowąć musztardą, posolić, popieprzyć i posypać ziołami. Papryke, albo obgotować i ściągnąć skórkę, albo podpiec w piekarniku i tez ściągnąć skórkę, pokroić na kawałki i ułożyć na mięsie. Mięsko złożyć i obwiązać nicią. Rozgrzać olej i obsmażyć mięsko na nim. Obficie skropić wodą, przykryć, do piekarnika wstawić i piec około 1 godziny, podlewać cały czas wytwarzającym się sosem. Można też upiec w rękawie.
1 strąk czerwonej papryki
1 łyżka ostrej musztardy
sól
pieprz kajeński
1 łyżka ziół prowansalskich
1 pęczek natki pietruszki lub szczypiorku
olej
Mięso rozkroić tak, żeby powstał duży płat, posmarowąć musztardą, posolić, popieprzyć i posypać ziołami. Papryke, albo obgotować i ściągnąć skórkę, albo podpiec w piekarniku i tez ściągnąć skórkę, pokroić na kawałki i ułożyć na mięsie. Mięsko złożyć i obwiązać nicią. Rozgrzać olej i obsmażyć mięsko na nim. Obficie skropić wodą, przykryć, do piekarnika wstawić i piec około 1 godziny, podlewać cały czas wytwarzającym się sosem. Można też upiec w rękawie.