- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Naleśnikowe roladki
6 usmażonych wcześniej naleśników (3 jajka ,120g mąki, 300ml mleka)
250 g piersi kurczaka
50 g boczku wędzonego
150 g pieczarek
1 cebula
1 marchew
posiekana pietruszka
jajko
100 gęstej śmietany
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
boczek pocięty w paski
100 g mozzarrelli
pieprz i sól
1.Piersi kurczaka kroimy na cienkie paski, solimy i pieprzymy. Grillujemy z obydwu stron. Chłodzimy i kroimy w drobną kostkę.
2.Marchew obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, chłodzimy i kroimy w drobną kostkę.
3.Cebulę, pieczarki i boczek kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy boczek a po chwili pokrojonego kurczaka, smażymy kilka minut i odstawiamy na talerz. Na pozostałym tłuszczu smażymy cebulę i pieczarki . Przekładamy do miski z mięsem. Pieprzymy i jeśli potrzeba solimy.
4.Jajko mieszamy z śmietaną i mąką ziemniaczaną. Wszystko wlewamy do farszu. dodajemy pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Mieszamy.
5.Na blacie kładziemy folię spożywczą a na nią naleśniki zakładając każdy 1/3 na drugim. Nakładamy farsz i rolujemy w rulon. Odstawiamy na godzinę do zamrażalnika.
6.Kroimy 2 cm krążki, każdy dodatkowo obwiązując plasterkiem boczku. Na wierzch położyć krążek sera. Piec 30 minut w temp 190 stopni.
Ps. Wychodzi ko 15 roladek
Ps. Przepis pochodzi ze strony http://smaker.pl/przepis-nalesnikowe-roladki,104694.html

6 usmażonych wcześniej naleśników (3 jajka ,120g mąki, 300ml mleka)
250 g piersi kurczaka
50 g boczku wędzonego
150 g pieczarek
1 cebula
1 marchew
posiekana pietruszka
jajko
100 gęstej śmietany
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
boczek pocięty w paski
100 g mozzarrelli
pieprz i sól
1.Piersi kurczaka kroimy na cienkie paski, solimy i pieprzymy. Grillujemy z obydwu stron. Chłodzimy i kroimy w drobną kostkę.
2.Marchew obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, chłodzimy i kroimy w drobną kostkę.
3.Cebulę, pieczarki i boczek kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy boczek a po chwili pokrojonego kurczaka, smażymy kilka minut i odstawiamy na talerz. Na pozostałym tłuszczu smażymy cebulę i pieczarki . Przekładamy do miski z mięsem. Pieprzymy i jeśli potrzeba solimy.
4.Jajko mieszamy z śmietaną i mąką ziemniaczaną. Wszystko wlewamy do farszu. dodajemy pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Mieszamy.
5.Na blacie kładziemy folię spożywczą a na nią naleśniki zakładając każdy 1/3 na drugim. Nakładamy farsz i rolujemy w rulon. Odstawiamy na godzinę do zamrażalnika.
6.Kroimy 2 cm krążki, każdy dodatkowo obwiązując plasterkiem boczku. Na wierzch położyć krążek sera. Piec 30 minut w temp 190 stopni.
Ps. Wychodzi ko 15 roladek
Ps. Przepis pochodzi ze strony http://smaker.pl/przepis-nalesnikowe-roladki,104694.html
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: