- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
2 kurze piersi
2 łyżeczki sumaku
Garść listków świeżej mięty -posiekanej
Łyżeczka mięty suszonej
200 – 250g jogurtu greckiego
skorka i sok z 1 cytryny
pół łyżeczki (hiszpańskiej) papryki w proszku
pieprz
sól
Piersi pokroić w sporą kostkę
Suche przyprawy , zioła skórkę i sok z cytryny wymieszać.
Natrzeć kurczaka. Odstawić na noc
Następnego dnia zalać jogurtem. Znów odstawić na jakiś czas.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Mięso osączyć z marynaty (niezbyt dokładnie ). Nadziać na patyczki do szaszłyków (uprzednio namoczone w wodzie), piec około 20 minut
2 łyżeczki sumaku
Garść listków świeżej mięty -posiekanej
Łyżeczka mięty suszonej
200 – 250g jogurtu greckiego
skorka i sok z 1 cytryny
pół łyżeczki (hiszpańskiej) papryki w proszku
pieprz
sól
Piersi pokroić w sporą kostkę
Suche przyprawy , zioła skórkę i sok z cytryny wymieszać.
Natrzeć kurczaka. Odstawić na noc
Następnego dnia zalać jogurtem. Znów odstawić na jakiś czas.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Mięso osączyć z marynaty (niezbyt dokładnie ). Nadziać na patyczki do szaszłyków (uprzednio namoczone w wodzie), piec około 20 minut
Ostatnią edycję dokonał moderator: