- Lis 26, 2006
- 9,694
- 12
- 38
12 skrzydełek kurczaka
3/4 łyżeczki oregano
3/4 łyżeczki kminu
1/3 łyżeczki chilli (następnym razem dam więcej)
1.5 łyżki słodkiej papryki
3 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżka soku z limonki
1.5 łyżki oleju roślinnego
sól
W misce mieszamy przecier pomidorowy, olej, sok z limonki i resztę przypraw. Skrzydełka solimy, a następnie obtaczamy dokładnie w marynacie i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie układamy na blaszce, lekko podlewamy wodą i pieczemy w 190 stopniach przez około 35-40 minut.
Podajemy z salsą z pomidorków, awokado i kukurydzy
.
źródło: "Podróże kulinarne. Kuchnia meksykańska"
3/4 łyżeczki oregano
3/4 łyżeczki kminu
1/3 łyżeczki chilli (następnym razem dam więcej)
1.5 łyżki słodkiej papryki
3 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżka soku z limonki
1.5 łyżki oleju roślinnego
sól
W misce mieszamy przecier pomidorowy, olej, sok z limonki i resztę przypraw. Skrzydełka solimy, a następnie obtaczamy dokładnie w marynacie i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie układamy na blaszce, lekko podlewamy wodą i pieczemy w 190 stopniach przez około 35-40 minut.
Podajemy z salsą z pomidorków, awokado i kukurydzy
.
źródło: "Podróże kulinarne. Kuchnia meksykańska"
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: