- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Dressing ten wszedł do grona moich ulubionych. Dzięki niemu nawet zwykła sałata staje się atrakcyjnym dodatkiem, podnoszącym smak każdego dania. Sos może także służyć jako dodatek do dowolnie skomponowanej sałatki ze świeżych warzyw. Dla mnie zawsze będzie miał on szwedzki smak, bo tam właśnie go spróbowałam.
2 pełne łyżki dobrej, raczej ostrej musztardy
50 ml oleju słonecznikowego
2 łyżki octu z białego wina
100 ml zimnej wody ( przegotowanej)
szczypta cukru
ew. sól do smaku( dla mnie niepotrzebna)
Musztardę rozmieszać z olejem. Dodać ocet i wodę oraz szczyptę cukru, rozmieszać na gładki sos.
Na zdjęciu podany do sałaty lodowej z pomidorem i świeżym ogórkiem.
2 pełne łyżki dobrej, raczej ostrej musztardy
50 ml oleju słonecznikowego
2 łyżki octu z białego wina
100 ml zimnej wody ( przegotowanej)
szczypta cukru
ew. sól do smaku( dla mnie niepotrzebna)
Musztardę rozmieszać z olejem. Dodać ocet i wodę oraz szczyptę cukru, rozmieszać na gładki sos.
Na zdjęciu podany do sałaty lodowej z pomidorem i świeżym ogórkiem.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: